Camper & Caravanartikelen.nl

Zonnepanelen


Zonnepanelen

Daglichtpanelen / zonnepanelen voor camper en caravan

Met de Beaut daglichtpanelen voor camper en caravan is het ook in Nederland mogelijk het verblijf op een stroomloze kampeerplek te verlengen, zonder de accu extra op te laden. Met camper en caravan zonnepanelen gebruikt u duurzame energie en kan u genieten van comfort op elke locatie. Uw eigen stroom opwekken door het gebruik van camper en caravan zonnepanelen is ook heel geschikt voor de natuurkampeerder die toch graag een beetje extra luxe wil.

De zonnepanelen van Beaut voor camper en caravan zijn zeer gevoelig voor licht en zijn daardoor uitstekend te gebruiken op plekken waar de zon ook wat minder schijnt, zoals Nederland. De Beaut daglichtpanelen hebben een zeer hoge lichtgevoeligheid doordat er gebruik is gemaakt van monokristallijne daglichtcellen. Deze cellen hebben een hoger rendement. Bovendien zijn de Beaut zonnecellen afgedekt met speciaal solarglas. Dit speciale glas laat meer licht door. Dit komt door het zeer lage ijzergehalte waardoor er meer licht door het glas op de daglichtcellen valt.

Het glas van de camper en caravan zonnepanelen is extra gehard en zeer slagvast. Het frame is van duurzaam, geanodiseerd aluminium.

Het degelijke en betrouwbare Beaut daglichtpaneel heeft een antiverouderingscoating, is bestand tegen UV en kan onder alle omstandigheden worden gebruikt. De camper en caravan zonnepanelen hebben na installatie geen onderhoud nodig en kunnen zeer eenvoudig in een bestaand systeem worden ingebouwd. Ook als er acculaders, brandstofcellen of diodebruggen op de accu zijn aangesloten.

De werking van het daglichtpaneel is geruisloos en volledig automatisch.
Gebruik bij het berekenen altijd de belaste waardes van de camper en caravan zonnepanelen. Dit zijn spanning en stroom bij maximaal vermogen. Belastbare waardes zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden en de temperatuur. Kortsluitstroom en open klemspanning zijn onbelaste waardes. Dit zijn de hoogst haalbare waardes, onder de meest ideale omstandigheden. Camper en caravan zonnepanelen zijn onderhevig aan het schaduweffect. De stroom die camper en caravan zonnepanelen geven daalt sterk bij blokkering van de lichtinval, zelfs als slechts een klein gedeelte wordt geblokkeerd.

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

8 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren